WhatsApp’ta fotoğraf dolandırıcılığı: Tüm verileri ele geçiriyorlar

WhatsApp Dolandırıcılığında Yeni Tehlike: Steganografi

WhatsApp üzerinde ortaya çıkan yeni bir dolandırıcılık yöntemi, siber suçluların ‘steganografi’ adı verilen bir teknikle kötü niyetli yazılımları fotoğraf dosyalarının içine gizleyerek kullanıcılara göndermelerini içeriyor. Bu taktikle, kullanıcılar zararlı yazılımları açtıklarında cihazlarına bulaştırarak siber suçlulara uzaktan erişim imkanı tanıyorlar.

Times of India’ın haberine göre, bu yöntemle, kullanıcıların banka hesap bilgileri, şifreleri ve diğer kişisel verilerine erişilebiliyor. Hatta bazı durumlarda, suçlular cihazın kontrolünü ele geçirerek, kullanıcının adına mesajlar gönderebiliyor veya finansal işlemler yapabiliyor.

Nasıl Korunmalısınız?

  • Bilinmeyen Numaralardan Gelen Fotoğrafları Açmayın: Tanımadığınız kişilerden gelen veya normalden farklı dil kullanımı içeren medya dosyalarını indirmeyin veya açmayın.
  • Otomatik İndirme Özelliğini Kapatın: WhatsApp ayarlarından otomatik medya indirme seçeneğini devre dışı bırakın.
  • Güncellemeleri Daima Yapın: Cihazınızın ve uygulamalarınızın güncel olduğundan emin olun.
  • Güvenlik Yazılımları Kullanın: Güvenilir bir antivirüs programı yükleyerek ek koruma sağlayın.
  • Şüpheli Durumları Bildirin: Şüpheli mesajları ve içerikleri yetkililere veya WhatsApp destek ekibine bildirin.

Related Posts

Türksat 6A uydusunda ilk ihracat: Türkiye, Güney Asya pazarına girdi

Türksat 6A uydusunda ilk ihracat: Türkiye, Güney Asya pazarına girdi

iOS 19 güncellemesini alacak iPhone modelleri

Apple haziranda iOS 19’u tanıtmaya hazırlanıyor. Bazı iPhone modellerine gelmeyecek olan yeni güncelleme, için liste yayınlandı.

Voyager 1’in 20 yıldır uyuyan motorları yeniden çalıştı

Güneş sisteminin dışında yolculuğuna devam eden uzay sondası Voyager’ın 20 sene ölen motorları yeniden çalışmaya başladı.

Spotify dinleme sayacını geri getiriyor

Spotify geçtiğimiz hafta tüm podcast’lerde dinlenme sayılarını herkese açık hale getireceğini duyurdu. Şirket bu hamleyi “yeni dinleyicileri cezbetme” amacıyla açıkladı. Ancak içerik üreticilerinin tepkisi gecikmedi. Eleştirilerin merkezinde, bu …

Gökyüzünün Fatihleri Droneler havada şarz oluyor

Rusya merkezli Global Energy Transmission (GET), drone teknolojisinde çığır açan bir yenilikle karşımıza çıktı. Şirketin geliştirdiği kablosuz şarj sistemi, drone’ların havadayken yalnızca 6 dakikada şarj edilmesini sağlayarak uçuş sürelerini …

Evren simülasyon mu? Kütleçekimiyle uzmanların açıklamaları

İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde görev yapan fizikçi Dr. Melvin Vopson, evrenin bir bilgisayar simülasyonu olabileceği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendiren bir çalışma yayımladı. AIP Advances dergisinde yer alan makalesinde Vopson …