‘Kasık bölgesinde hissedilen ağrının nedeni kalça sorunları olabilir’

Kalça Ağrılarına Dikkat!

Günlük yaşamın en basit rutinleri bile kalça çevresindeki ağrılar nedeniyle ciddi şekilde etkilenebiliyor. Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Ü. Burak Çağrı Aksu, bu durumun yaşam kalitesini olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekiyor.

Ağrıların 3 aydan uzun sürmesi, gece uykusunu bölmeleri, basit hareketlerde zorlanma gibi durumlarda mutlaka uzmana başvurulması gerektiğini belirten Dr. Aksu, erken teşhisin eklem hasarının önlenmesinde kritik bir rol oynadığını vurguluyor.

‘En Yaygın Belirti Kasık Ağrısı’

Kalça sıkışma sendromu, kireçlenme ve osteoartrit gibi rahatsızlıkların en sık görülen belirtisi olan kasık bölgesindeki ağrı hakkında bilgi veren Dr. Aksu, bu belirtilerin genç yaşlarda görülmesi durumunda mutlaka uzman kontrolünden geçilmesi gerektiğini söylüyor.

‘Yaşla Birlikte Risk Artıyor’

Dr. Öğr. Ü. Aksu’nun açıklamasına göre, kalça ağrıları her yaşta ortaya çıkabilir, ancak özellikle 40 yaş sonrasında belirgin bir artış gözlenmektedir. Kalça hastalıklarının nedenleri arasında kıkırdak yapısındaki zayıflık ve kas gücündeki azalma bulunmaktadır.

‘Uzun Süre Oturarak Çalışanlar Da Risk Altında’

Kalça ağrılarının yaş ve cinsiyete göre değişiklik gösterdiğini belirten Dr. Aksu, sporcuların, ofis çalışanlarının ve ağır işlerde çalışanların kalça ağrısı riski altında olduğunu ifade ediyor. Fiziksel aktivitedeki azalma ve obezitenin de kalça kireçlenmesi riskini artırdığını belirtiyor.

‘Göz Ardı Edilen Ağrılar Daha Büyük Sorunlara Yol Açabilir’

Kalça problemlerinin tedavi edilmemesinin hem fiziksel hem de psikolojik sorunlara yol açabileceğini belirten Dr. Aksu, tedavinin önemini vurguluyor. Kalça sağlığı için koruyucu tedbirler almanın hayati önem taşıdığını belirtiyor.

‘Koruyucu Önlemler Şart’

Dr. Aksu, kalça ağrısı yaşayanların yaşam tarzlarını gözden geçirmeleri gerektiğini ve sağlıklı bir yaşam için egzersiz yapmayı, kasları güçlendirmeyi ve gerektiğinde profesyonel yardım almayı öneriyor.

Related Posts

Çörek otunu doğru tüketiyor musunuz?

Araştırmalar, binlerce yıldır şifa kaynağı olan çörek otunun; karaciğer yağlanması, iltihaplı romatizma gibi 
sağlık sorunlarına iyi geldiğini gösteriyor. Ancak etkilerinden faydalanmak için sadece poğaça, börek gibi hamur işleriyle tüketmek yetmiyor… Ölçüsünü ve tüketim şekillerini iyi bilmek gerekiyor.

Gizli pandemi: Lyme

425’den fazla hastalığı taklit eden ve teşhis edilmesi bu yüzden zor olan Lyme hastalığı ‘gizli bir salgın’ olarak nitelendiriliyor. Geçmişte kenelerden bulaştığı düşünülen hastalığın bit,
pire, sivrisinek, tahtakurusu gibi kan emicilerden de geçtiği belirtiliyor.

Uzman isim vatandaşları uyardı: ‘Karpuz zehirlenmesine karşı tedbirinizi alın’

Yazın en çok tüketilen meyvelerinden biri olan karpuz, hijyen kurallarına dikkat edilmeden tüketildiğinde ciddi gıda zehirlenmelerine neden olabiliyor. Medipol Sağlık Grubu’ndan Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, “Karpuzun kabuğu bakterilerle dolu olabilir, kesmeden önce mutlaka yıkanmalı” uyarısında bulundu.

Aşırı sıcaklarda kalp krizi riski artıyor

Prof. Dr. Emre Durakoğlugil, yaz aylarında artan sıcaklıkların kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Durakoğlugil, sıcak havaların kalbin iş yükünü önemli ölçüde artırdığına vurgu yaparak, “Bu durum kalp krizlerini tetikliyor, özellikle risk grubundaki kişiler için tehlike çanları çalıyor” dedi.

Yaz Sporları Yaparken Dikkat!

Yaz sporları yaparken dikkat! Uzmanlar, yaz sporları yaparken karşılaşılabilecek riskler konusunda sporcuları uyardı.

Kene kabusu geri döndü: Çin menşeli yeni tür bulundu!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kene vakalarında endişe verici artış yaşanıyor. Çin menşeli yeni bir türün Türkiye’de tespit edilmesi ve bazı illerde can kayıplarının yaşanması, uzmanları alarma geçirdi. Özellikle ter ve idrar kokusunun keneleri çektiği uyarısı dikkat çekti.