Elon Musk’ın “Robotaxi”si engele takıldı

Tesla’nın “Robotaxi” Başvurusu Reddedildi, Ancak Süreç Devam Ediyor

Tesla, “Robotaxi” terimini “kara taşıtları; elektrikli taşıtlar, özellikle otomobiller ve bunlara ait yapısal parçalar” kapsamında tescil ettirmek istedi ancak USPTO bu başvuruyu reddetti. Techcrunch’un haberine göre, Patent ve Marka Ofisi, “Robotaxi” teriminin piyasada yaygın bir şekilde kullanıldığını ve ayırt edici özellik taşımadığını belirtti. Ayrıca, diğer şirketlerin de benzer amaçlarla bu terimi kullandığını vurgulayarak, “Robotaxi”nin genel bir nitelik kazandığını ifade etti.

Başvuru reddedilmiş olsa da Tesla’nın sürecin sona erdiği anlamına gelmiyor. Şirketin üç ay içinde itiraz hakkı bulunuyor. Tesla, itirazda markanın özgün bir şekilde kullanıldığını kanıtlamak için detaylı belgeler, tanıtım materyalleri ve rakip şirketlerin benzer ifadeleri nasıl kullandığına dair örnekler sunabilir.

İkinci bir başvuru süreci ise hala devam ediyor. “Robotaxi” markasının ulaşım hizmetleri kapsamında kullanılmasıyla ilgili yapılan bu başvuru, henüz bir karara bağlanmış değil. Aynı zamanda Tesla’nın “Cybercab” başvuruları da diğer şirketlerin benzer markalar için tescil girişimleri nedeniyle geçici olarak durduruldu.

Tesla, “Robotaxi” ve “Cybercab” markaları için yaptığı başvuruları, yeni tanıttığı otonom elektrikli araç modeli Cybercab ile aynı gün gerçekleştirmişti. Şirket, bu aracı otonom yolculuk paylaşım hizmetlerinde kullanmayı hedefliyor. Ayrıca, Tesla’nın “Robobus” başvurusu da halen USPTO tarafından incelenmeye devam ediyor ve otonom taşımacılık projeleriyle ilgili olduğu düşünülüyor.

Related Posts

Psikopatların beyninin çok daha farklı olduğu ortaya çıktı

Yeni bir araştırma, psikopati düzeyi yüksek bireylerin beyin yapılarında belirli bölgelerde hacim farklılıkları bulunduğunu ortaya koydu. Bu bulgular, duygusal düzenleme ve dürtü kontrolüyle ilişkili alanlarda yoğunlaşıyor.

Yıldızlar iki kez patlayabiliyor: Kozmolojide büyük keşif

Evrenin en etkileyici olaylarından biri olan süpernova patlamaları, yıldızların yaşamlarının sonundaki dev patlamalar olarak biliniyor. Fakat bilim insanlarının son araştırması, bazı yıldızların bir değil, iki kez patlayabildiğini ve bu patlamanın görsel kanıtlarını ortaya koydu.

Sadece 1 litreyle 700 kat güç: Yeni motor teknolojisi elektrikli araçlara rakip oluyor!

İngiltere’den gelen sıvı nitrojenle çalışan motor teknolojisi, otomotiv endüstrisinde dengeleri değiştirmeye hazırlanıyor.

Merkür’ün yüzeyi kağıt gibi buruşuyor

Merkür’ün kabuğu çatlaklar ve yükselen uçurumlarla kaplı. Ancak son araştırmalar, bunun sadece eski zamanlardaki soğumadan kaynaklanmadığını gösteriyor.

HIV/AIDS’e karşı tıpta dev ilerleme: ABD koruyucu aşıyı onayladı!

HIV virüsüne karşı koruyucu olarak geliştirilen Lenacapavir iğnesinin kullanımı ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylandı.

Sonsuzluğun anahtarı bu canlıda saklı

İnsan bedeninin kaybettiği bir uzvu yeniden oluşturabilmesi, artık bilim kurgu senaryosu olmaktan çıkmak üzere. Bilim insanları, doğuştan rejenerasyon (yenilenme) yeteneğine sahip olan Meksika semenderi axolotlun bu olağanüstü kabiliyetinin ardındaki biyolojik mekanizmayı çözmeye bir adım daha yaklaştı.