Elektrik tesisatı kaynaklı yangınların gizli faili ark hataları

Ark Hataları Elektrik Tesisatından Kaynaklanan Yangınları Önlemek İçin Önemli

Elektrik tesisatlarındaki sorunlar nedeniyle çıkan yangınlar, can ve mal kayıplarına yol açabiliyor. Türkiye’de de elektrik tesisatı kaynaklı sorunlar yangın felaketlerine zemin hazırlıyor. Özellikle kış aylarında ısıtıcılarının fazla kullanılması yangın riskini artırıyor.

Enerji yönetimi ve dağıtımı konusunda teknolojik ürünler geliştiren Hager Türkiye Pazarlama Müdürü Ali Demirbaş, yanlış kablolar, aşırı yüklenme, eski tesisatlar ve kaçak akımlar gibi durumların zamanla kıvılcım oluşturarak yangınlara yol açabileceğini belirtiyor.

Özellikle Elektrik Ark Hataları Tehlikeli

Demirbaş, geleneksel sigortaların ve kaçak akım rölelerinin belirli seviyelerde koruma sağladığını ancak elektrik ark hatalarını tespit etmede yetersiz kaldığını vurguluyor. Kabloların gevşek bağlantıları, eskimiş izolasyonlar, aşınmalar, kemirgenlerin zarar vermesi gibi durumlar sessizce büyüyerek felakete dönüşebiliyor.

Enerji Kesilerek Yangın Riski Azaltılıyor

Hager’in geliştirdiği Ark Hata Algılama Cihazları (AFDD), elektrik tesisatında oluşabilecek ark hatalarını analiz ederek enerjiyi keserek yangın riskini azaltıyor. Cihaz, devredaki akım ve gerilim dalga formunu sürekli izleyerek anormal dalgaları tespit ediyor ve enerjiyi keserek önlem alıyor.

AFDD Avrupa ve Amerika’da Zorunlu Tutuluyor

Demirbaş, AFDD’nin Avrupa ve Amerika’da zorunlu olduğunu belirterek, Uluslararası Elektroteknik Komisyonu (IEC) standartlarına göre insanların bulunduğu tüm bina ve ticari yapıların kullanımının zorunlu olduğunu ifade ediyor. Türkiye’de de yeni bina projeleri ve kritik tesislerde bu ürünün kullanımının yaygınlaştığını belirtiyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Yıldızlar iki kez patlayabiliyor: Kozmolojide büyük keşif

Evrenin en etkileyici olaylarından biri olan süpernova patlamaları, yıldızların yaşamlarının sonundaki dev patlamalar olarak biliniyor. Fakat bilim insanlarının son araştırması, bazı yıldızların bir değil, iki kez patlayabildiğini ve bu patlamanın görsel kanıtlarını ortaya koydu.

Sadece 1 litreyle 700 kat güç: Yeni motor teknolojisi elektrikli araçlara rakip oluyor!

İngiltere’den gelen sıvı nitrojenle çalışan motor teknolojisi, otomotiv endüstrisinde dengeleri değiştirmeye hazırlanıyor.

Merkür’ün yüzeyi kağıt gibi buruşuyor

Merkür’ün kabuğu çatlaklar ve yükselen uçurumlarla kaplı. Ancak son araştırmalar, bunun sadece eski zamanlardaki soğumadan kaynaklanmadığını gösteriyor.

HIV/AIDS’e karşı tıpta dev ilerleme: ABD koruyucu aşıyı onayladı!

HIV virüsüne karşı koruyucu olarak geliştirilen Lenacapavir iğnesinin kullanımı ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylandı.

Sonsuzluğun anahtarı bu canlıda saklı

İnsan bedeninin kaybettiği bir uzvu yeniden oluşturabilmesi, artık bilim kurgu senaryosu olmaktan çıkmak üzere. Bilim insanları, doğuştan rejenerasyon (yenilenme) yeteneğine sahip olan Meksika semenderi axolotlun bu olağanüstü kabiliyetinin ardındaki biyolojik mekanizmayı çözmeye bir adım daha yaklaştı.

Adobe’un yapay zeka aracı Firefly artık iOS ve Android cihazlarda

Firefly için mobil uygulama yayınlandı. Hem iOS hem de Android kullanıcıları için sunulan mobil uygulama, metin yazarak görsel ve video oluşturmayı pratik hale getiriyor.