Fed kararından sonra Borsa İstanbul’da son durum ne?

Borsa İstanbul’da Günlük Değerlendirme

Dün, Borsa İstanbul’da satış ağırlıklı bir seyir izlendi ve BIST 100 endeksi, günü %0,66’lık bir düşüşle 9.074,62 puandan tamamladı. Açılışta ise endeks, önceki kapanışa göre 49,28 puan ve %0,54 artışla 9.123,90 puana yükseldi.

Bankacılık endeksi %0,67, holding endeksi ise %0,33 değer kazanırken, sektör endeksleri arasında en çok kazandıran %1,74 ile iletişim sektörü oldu. En fazla kaybettiren ise %0,32 ile finansal kiralama faktoring sektörüydü.

BIST 100 endeksinde teknik açıdan 9.250 ve 9.350 puan seviyeleri direnç, 9.100 ve 9.000 seviyeleri ise destek konumunda bulunuyor.

Fed Sonrası Küresel Piyasalar

ABD’nin ticaret müzakerelerinde olumlu gelişmelerin yaşanması, yatırımcıların risk iştahını artırdı. Bu durum, küresel piyasaların ABD Merkez Bankası’nın (Fed) politika faizini sabit bıraktığı toplantı sonrasında pozitif bir seyir izlemesine neden oldu.

Analistler, bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri ile yurt dışında İngiltere’de BoE’nin faiz kararı, ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve toptan eşya stoklarının öne çıkacağını belirtti.

Rezervler Güçlü Durumda

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye ve bankacılık sektörü hakkında bir webinar düzenledi. Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Erich Arispe, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın politik belirsizliklere karşı güçlü adımlar attığını vurgulayarak, “TCMB rezervleri azalmasına rağmen önceki yıllara göre daha güçlü durumda” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Bu Görünüm Yanıltıcı Olabilir

İktisatçı Mahfi Eğilmez ise, “Swap hariç tutulduğunda Türkiye’nin döviz rezervleri geçmiş yıllara göre hâlâ pozitif seyrediyor. Ancak bu görünüm yanıltıcı olabilir. Zira rezervlerde sürekli bir azalma yaşanıyor. Bu da, kalıcı bir toparlanmadan ziyade geçici bir rahatlama izlenimi veriyor” şeklinde yorumda bulundu.

Related Posts

Borsada takas süresi kısalıyor: Yatırımcılar için yeni dönem başlıyor!

Borsada takas süresinin kısaltılması, işlem hacimlerinde önemli artışlara yol açabilir. Uzmanlar, bu değişikliğin yatırımcılar için daha hızlı işlem yapma imkanı sunacağını belirtiyor. Yatırımcılar ve aracı kurumlar, uyum sürecine hızla adapte olabilir.

Manisa’da asma yaprağı üzüm üreticisine ek gelir sağlıyor

Dünyanın önde gelen üzüm üretim merkezlerinden Manisa’nın Alaşehir ilçesinde çiftçiler, mayıs ayıyla yeşillenen asmalardaki yaprakları satarak ek gelir elde ediyor.

Bellona’nın fiyatı 570 kez artırıldı: Satışta rekor kırıldı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), 2016 yılında devraldığı Boydak Holding bünyesindeki Bellona’yı sattı. TMSF, geçtiğimiz ay yayınladığı duyuru ile Bellona Mobilya’nın tamamının 7 milyar TL muhammen bedelle satışa çıkarılacağını duyurmuştu. TMSF …

Otellerde doluluk pandemi sonrasının en düşüğünde

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, mart ayında otellerin doluluk oranı yüzde 26,79’a gerileyerek pandemi sonrası en düşük seviyeyi gördü. Geceleme sayısı da geçen yıla göre düşerken, ziyaretçilerin kalış süresi kısaldı.

Servet sahiplerine yönelik vergi artışı gündemde

ABD Başkanı Donald Trump, gündemde yerini alan vergi indirimlerini desteklemek amacıyla en zenginlerin vergi oranlarını artırmaya planlıyor. Bloomberg’e konuşan kaynaklara göre Trump, yıllık geliri en az 2,5 milyon dolar olan bireyler veya 5 milyon …

SPK’den kripto platformlarına yeni denetim düzenlemesi

Sermaye Piyasası Kurulu, kripto varlık hizmet sağlayıcılarının faaliyet izni alabilmesi için rezerv kanıtı denetimini zorunlu hale getirdi. Denetimlerde, kripto cüzdanlar ve müşteri varlıklarının birebir doğrulanması şartı getirilirken; süreçler, bağımsız denetçilerle ve rastgele seçilecek tarihlerde yürütülecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir