Lise öğrencileri, Stanford Üniversitesi ile geleceğin sağlık teknolojileri için projeler üretecek

BİLFEN Liseleri ve Stanford Üniversitesi İş Birliğiyle Kaliforniya’ya 300 Öğrenci Gitti

BİLFEN Liseleri ve Stanford Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Merkezi arasında gerçekleştirilen iş birliği kapsamında 300 öğrenci, Stanford Üniversitesi’ne zengin bir deneyim yaşamak üzere Kaliforniya’ya seyahat etti.

Öğrenciler, geleceğin sağlık teknolojileri konusundaki çözümlerini geliştirdikleri 40 projeyle, Stanford Sağlık Hizmetleri Merkezi’nde görev yapan doktorlar, biyomedikal mühendisler, proje yöneticileri ve koordinatörlerden oluşan jüriye projelerini sundular. Jürinin değerlendirmesi sonucunda, 138 öğrenci arasında 40 projeden birinci olan proje, Bilfen Çayyolu Liseleri öğrencileri tarafından geliştirilen ‘Otomatik İzlemeli Akıllı Ozon Terapi Hastane Yatağı’ projesi oldu. Bu başarı, öğrencilere Stanford’da bir ay boyunca staj yapma imkanı sağladı.

Bilfen Liseleri Kimya Bölüm Başkanı Demek Akçayöz, öğrencilere sağlıkta inovasyon temasıyla projeler geliştirme fırsatı sunduklarını belirtti. Öğrencilerin bu süreçte büyük emek harcadıklarını ve profesyonel bir atmosferde bulunmaktan dolayı heyecanlı olduklarını ifade etti.

Ayrıcalıklı bir Deneyim

Projede görev alan öğrencilerden Mehmet Berk Üstüner, ‘yatak yarası’ problemini çözmeye yönelik projeye katıldığını ve projeyi heyecanla geliştirdiklerini dile getirdi. Üstüner’in yanı sıra elektronik kısmında yer alan Doğu Kaan Akgül ve yazılım kısmını üstlenen Kağan Erkan da projenin detayları hakkında bilgi verdi.

Öğrenciler, projenin her aşamasında büyük bir özveriyle çalıştıklarını ve başarının getirdiği heyecanı yaşadıklarını belirttiler. Ağustos ayında Stanford Hastanesi’nde gerçekleştirecekleri staj deneyimi için sabırsızlanan öğrenciler, projelerini daha da geliştirmeyi ve bilimsel deneyler yapmayı hedefliyorlar.

Projede yer alan öğrencilerin başarıları, Bilfen Liseleri ve Stanford Üniversitesi iş birliğinin sağladığı fırsatlarla gelecek nesillerin sağlık teknolojilerine katkı sağlayacak yetenekleri desteklemeye devam ediyor.

Related Posts

Yıldızlar iki kez patlayabiliyor: Kozmolojide büyük keşif

Evrenin en etkileyici olaylarından biri olan süpernova patlamaları, yıldızların yaşamlarının sonundaki dev patlamalar olarak biliniyor. Fakat bilim insanlarının son araştırması, bazı yıldızların bir değil, iki kez patlayabildiğini ve bu patlamanın görsel kanıtlarını ortaya koydu.

Sadece 1 litreyle 700 kat güç: Yeni motor teknolojisi elektrikli araçlara rakip oluyor!

İngiltere’den gelen sıvı nitrojenle çalışan motor teknolojisi, otomotiv endüstrisinde dengeleri değiştirmeye hazırlanıyor.

Merkür’ün yüzeyi kağıt gibi buruşuyor

Merkür’ün kabuğu çatlaklar ve yükselen uçurumlarla kaplı. Ancak son araştırmalar, bunun sadece eski zamanlardaki soğumadan kaynaklanmadığını gösteriyor.

HIV/AIDS’e karşı tıpta dev ilerleme: ABD koruyucu aşıyı onayladı!

HIV virüsüne karşı koruyucu olarak geliştirilen Lenacapavir iğnesinin kullanımı ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylandı.

Sonsuzluğun anahtarı bu canlıda saklı

İnsan bedeninin kaybettiği bir uzvu yeniden oluşturabilmesi, artık bilim kurgu senaryosu olmaktan çıkmak üzere. Bilim insanları, doğuştan rejenerasyon (yenilenme) yeteneğine sahip olan Meksika semenderi axolotlun bu olağanüstü kabiliyetinin ardındaki biyolojik mekanizmayı çözmeye bir adım daha yaklaştı.

Adobe’un yapay zeka aracı Firefly artık iOS ve Android cihazlarda

Firefly için mobil uygulama yayınlandı. Hem iOS hem de Android kullanıcıları için sunulan mobil uygulama, metin yazarak görsel ve video oluşturmayı pratik hale getiriyor.